Ime JELENA je vanvremensko i nose ga posebne zene!

Ime JELENA je vanvremensko i nose ga posebne zene!

07/07/2023 0 By Lela

Ime Jelena je tradicionalno ime koje je zastupljeno i dan danas. Ovo predivno zensko ime je vanvremensko i konstantno je medju najpopularnijim imenima.

Ime Jelena vodi od grcke reci helios, sto znaci sunce. Takodje, ovo ime samim tim ima i preneseno znacenje. Te kada se izvede preneseno znacenje iz grcke reci je “otelotvorenje lepote”. Ime Jelena je zaista posebno. Ono se i dan danas masovno koristi i nikada ne izlazi iz mode. Dan danas roditelji rado daju svojim novorodjenim devojcicama ovo ime. Takodje ovo ime se daje devojcicama u danasnje vreme i u drugim oblicima kao sto je Helena, Elena, Lena…

PROCITAJTE I: DOCEKACE PRAVDU: Ove znake ceka velika sreca zbog onoga sto ce im se desiti!

Ovo ime je poznato decenijama. Mnoge poznate istorijske zene su nosile bas ovo predivno zensko ime. O njima je pisao mnoge pesme poznati srpski nobelovac Ivo Andric. O popularnosti imena govori i sama cinjenica da svako od nas u svom okruzenju poznaje bar tri Jelene razlicite starosti.

PRIDRUŽITE NAM SE I ZABAVITE SE SA NAMA SVAKOG DANA. KLIKNI >>>OVDE<<<

Jelena se smatra zenom koja je simbol lepote ili koja je otelotvorenje lepote. Veruje se da je njena lepota nedostizna. Da je krasi spoljasnja lepota, kao i unutrasnja. Zbog toga je ovo ime veoma pozeljno i roditelji se veoma rado odlucuju na njega. Smatra se da su zbog zena sa ovim imenom vodjeni ratovi.

Ime Jelena i Helena (koje je izvedeno iz ovog imena) je poznato kao veoma cesto hriscansko ime. Ovo ime je pre svega poznato iz epa “Ilijana” koji je delo Homera. U tom epu Helena je bila proglasena najlepsom zenom. To je samo cinjenica znacenja ovog prelepog zenskog imena.  Iz ovog epa se takodje naglasa i rat koji se vodio zbog Helene. Ona je pobegla u Troju jer se zaljubila u princa Parisa. Zbog toga je izbio ozbiljan rat izmedju Grka i Trojanaca. Ona je zbog toga upravo i postala simbol zene zbog koje se vodio veliki rat. Zena sa ovim imenom se smatra samim darom do Boga.

Nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2