Na Veliku subotu na ovo obavezno obratite paznju! Krenuce vam na bolje!

Na Veliku subotu na ovo obavezno obratite paznju! Krenuce vam na bolje!

22/04/2022 0 By Lela

We may earn money or products from the companies mentioned in this post.

Na Veliku subotu Isus Hrist je sisao na Ad. Sisao je da prirpoveda Jovandjelje mrtvima. Zbog toga se na veliku subotu dan provodi u tisini, miru i molitvama.

Velika subota ili drugacije strasna subota. Ovaj dan se obelezava kao hriscanski praznik. On je uspomena na pogreb Isusa Hrista, kao i njegov silazak na Ad. Na Veliku subotu hriscani provode dan u molitvi i miru. Velika subota je deo strasne sedmice. Takodje ovaj dan je uvod u Vaskrsnje praznike.

PROCITAJTE I: Ovaj dan ce obeleziti vazna desavanja za mnoge znake zodijaka.

Vernici veruju da je na Veliku subotu Isus Hrist telom bio u grobu, medjutim njegov duh je bio na Adi. U isto vreme on je na prestolu bio sa Ocem i Duhom. Zato sto On, svevisnji Bog je neodvojiv od druga dva lica Svete Trojice.

Na Veliku subotu je Isus Hrist sa ovim cinom zavrsio sa starim vekom. U starom veku se svetkovala subota, a od ovog dana je odpoceo novi vek. U novom veku se svetkuje dan njegovog Vaskrsenja, tj nedelja.

 

PRIDRUŽITE NAM SE i zabavite se sa nama svakog dana. KLIKNI >>>OVDE<<<

 

 

Velika subota ili strasna subota nas narod podseca na Hristovo stradanje. Veruje sa da u strasnoj nedelji i posebno na ovaj dan treba biti milosrdan. Na ovaj dan treba pomoci onima kojima je pomoc potrebna. Koliko ste milosrdi tokom ove nedelje tako ocekujte i da vam se vrati. Postoji jos jedan naziv za Veliku subotu. U okolini Leskovca se strasna subota zove i dugacka subota. Ona nosi taj naziv kao asocijacija na duge muke koje je prosao Isus Hrist.

U Bosni i Hercegovini Veliku subotu zovu Crvena subota. Na ovaj dan se u ovim krajevima farbaju Uskrsnja jaja i to narocito u crvenu boju.

Nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2