Na Veliku subotu na ovo obavezno obratite paznju! Krenuce vam na bolje!

Na Veliku subotu na ovo obavezno obratite paznju! Krenuce vam na bolje!

22/04/2022 0 By Lela

Na Veliku subotu Isus Hrist je sisao na Ad. Sisao je da prirpoveda Jovandjelje mrtvima. Zbog toga se na veliku subotu dan provodi u tisini, miru i molitvama.

Velika subota ili drugacije strasna subota. Ovaj dan se obelezava kao hriscanski praznik. On je uspomena na pogreb Isusa Hrista, kao i njegov silazak na Ad. Na Veliku subotu hriscani provode dan u molitvi i miru. Velika subota je deo strasne sedmice. Takodje ovaj dan je uvod u Vaskrsnje praznike.

PROCITAJTE I: Ovaj dan ce obeleziti vazna desavanja za mnoge znake zodijaka.

Vernici veruju da je na Veliku subotu Isus Hrist telom bio u grobu, medjutim njegov duh je bio na Adi. U isto vreme on je na prestolu bio sa Ocem i Duhom. Zato sto On, svevisnji Bog je neodvojiv od druga dva lica Svete Trojice.

Na Veliku subotu je Isus Hrist sa ovim cinom zavrsio sa starim vekom. U starom veku se svetkovala subota, a od ovog dana je odpoceo novi vek. U novom veku se svetkuje dan njegovog Vaskrsenja, tj nedelja.

 

PRIDRUŽITE NAM SE i zabavite se sa nama svakog dana. KLIKNI >>>OVDE<<<

 

 

Velika subota ili strasna subota nas narod podseca na Hristovo stradanje. Veruje sa da u strasnoj nedelji i posebno na ovaj dan treba biti milosrdan. Na ovaj dan treba pomoci onima kojima je pomoc potrebna. Koliko ste milosrdi tokom ove nedelje tako ocekujte i da vam se vrati. Postoji jos jedan naziv za Veliku subotu. U okolini Leskovca se strasna subota zove i dugacka subota. Ona nosi taj naziv kao asocijacija na duge muke koje je prosao Isus Hrist.

U Bosni i Hercegovini Veliku subotu zovu Crvena subota. Na ovaj dan se u ovim krajevima farbaju Uskrsnja jaja i to narocito u crvenu boju.

Nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2